zondag 1 maart 2015

Covet Store

Afgelopen woensdag werd met veel bombarie het nieuwe winkelcentrum Promenade in Uden geopend.
Cameraploegen en fotografen uit heel Nederland kwamen naar mijn woonplaats omdat in dat nieuwe winkelcentrum onder andere een nieuwe V&D werd geopend, en we weten allemaal hoe deze winkel de laatste tijd in het nieuws staat. Vandaar dat er ontzettend veel aandacht was voor dit nieuw geopende winkelcentrum waar ook een vestiging van de H&M, Amac, We en T-Mobile in zijn gevestigd.
Samen met een paar 100 (of waren het er 1000? zo voelde het althans...) begaf ik me naar het nieuwe winkelcentrum. Ik besloot wijselijk om de eerste horde koopjestoeristen eerst naar binnen te laten wringen om me na een half uur ook in het koopgedruis te werpen.
Ik kreeg even een flashback van de Huishoudbeurs, wat een drukte en gedoe!
Overal waar ik keek werd er een camera op je snufferd geduwd of zat er een enthousiaste fotograaf met zijn lens bijna tegen je neus aan, ik had het idee dat er meer pers was dan daadwerkelijke kopers.
Nadat ik op en neer met de roltrap was gegaan, jawel, de eerste roltrap in hartje Uden ;) besloot ik de drukte achter me te laten, ik moet zeggen dat het winkelcentrum op zich echt een verrijking is van ons mooie dorp!
Buiten aangekomen liep ik richting de parkeerplaats en kreeg van een paar meiden een flyer, mijn interesse werd gelijk gewekt door de foto's die erop stonden.Iets verderop in de Oranjepassage zat een winkeltje genaamd Covetstore, ik besloot er een kijkje te nemen...
De Oranjepassage is een klein overdekt winkelstraatje wat erg over het hoofd wordt gezien en meestal gebruikt wordt als doorsteekje naar de grote winkelstraat.
Maar ik vond het winkeltje al snel en toen ik naar binnen liep maakte mijn hart een klein sprongetje, wat een ontzettend leuk klein authentiek winkeltje. Waar alle aandacht die dag uitging naar de V&D en de Hennes, ging mijn aandacht die dag volledig op aan deze prachtige winkel!


De Covet Store in Uden


Na een tijdje rondgesnuffeld te hebben raakte ik in gesprek met Iris, de eigenaresse van het winkeltje.
Een ontzettend leuke meid!
Ze gaf aan er al sinds december 2014 te zitten, waarom wist ik dit niet? dacht ik nog bij mezelf.
Naast de vestiging in Uden heeft ze ook nog een winkel in Eindhoven aan de Torenallee.
De naam "Covet" betekent vrij vertaald: to wish, long, or crave for something, ofwel, verlangen naar iets.
Prachtige naam want alles wat in haar winkel stond zou ik zo mee naar huis willen nemen!


Prachtige scheepslamp, mooie Pika-planten en uiteraard de ultra retro CrosleyCrosley's, Tallows in alle kleuren, Madame Stolz hebbedingetjesWat me het meest aantrok waren de prachtige Neon letters van Seletti, ze pronken voor en achterin de winkel. In alle letters en lettertekens leverbaarSfeerbeeld van de Neon letters SelettiSfeerbeeld van Seletti Mooi Neon van Seletti in de Covet store, prijzig maar erg mooi!Ook erg mooi waren de Sky planters van Boske, de winkel hing er vol mee maar helaas heb ik er geen foto van gemaakt, dit is een mooi voorbeeld hoe ze eruitzien, erg leuk!Ik vond het erg gezellig bij Iris en haar hondje die volop van zich liet horen vanachter de toonbank, het baasje moest natuurlijk ook niet te lang uit beeld zijn :)
Mocht je in de buurt zijn van Uden, breng dan zeker een bezoekje aan de Covetstore, de thee staat klaar!

4 opmerkingen:

Unknown zei

En waarom wist ik dat ook niet? En wat leuk dat je daar over blogt, want nu ga ik daar zeker een kijkje nemen.

Doormijnrozebrilletje zei

Moet je zeker doen Janneke!

Ier zei

Hee! Wat leuk dat ik dit nou zomaar tegen kom :) zal het ook eventjes delen op Facebook!

Doormijnrozebrilletje zei

Hee Iris, wat grappig dat je me gevonden hebt! Ik vond je winkel echt een aanwinst, hopelijk gaan meer mensen je nu vinden in Uden 😊